Plasticizers bestellen

Gepost op: 12 februari 2019

Plasticizers bestellen voor een product

Wat zijn Plasticizers?

Plasticizers is misschien iets waar je nog nooit of zelden van gehoord hebt, maar van het andere woord ervoor waarschijnlijk wel. Het betekent namelijk weekmakers. Weekmakers is de Nederlandse vertaling voor Plasticizers wat een Engels woord is. Plasticizers voegt men toe aan kunststoffen om het materiaal soepeler en flexibeler te maken. Het wordt het meest gebruikt bij kunstoffen vooral Polyvinylchloride (PVC). Eigenschappen van andere materialen kunnen ook veranderd worden wanneer ze gemengd worden met plasticizers zoals klei, beton en soortgelijke materialen. In de afgelopen decennia hebben meer dan 30.000 verschillende substanties geëvalueerd voor hun plasticizing eigenschappen. Hiervan zijn er op de dag van vandaag nog maar een 50-tal van in effectief gebruik.

Kunstoffen

Zoals al eerder aangehaald worden kunstoffen gedomineerd door plasticizers. Zo goed als 90% van alle plasticizers wordt verwerkt in PVC ook genoemd Vinyl. Een aantal toepassingen van elastische of flexibele PVC zijn onder andere: vloerbedekkingen en wandbekledingen, elektrische kabel- en draad isolatie, auto industrie, medische apparatuur, kunstleer artikelen, enzovoort. Hoe meer plasticizers aan de kunstoffen worden toegevoegd hoe lager de temperatuur wordt hoe kouder de flexibiliteit zal worden van het materiaal. Daardoor zal het minder efficiënt werken bij buitengewone koude temperaturen. Ook in rubberproducten worden plasticizers gebruikt en ze kunnen ook functioneren als verdunner en smeermiddel. Plasticizers ontstaat door een reactie van alcohol met een zuur zoals ftaalzuuranhydride en nog andere ftaalesthers. Het type ervan wordt bepaald door het soort alcohol en zuur dat gebruikt wordt. De combinaties die je ermee kunt maken vrijwel eindeloos al gelden er ook regels en vereisten voor het toepassen ervan zo geld er een strenge wetgeving omtrent het milieu en gezondheid omdat het schadelijke stoffen kunnen bevatten. Kijk daarom altijd uit naar wat voor soort je opzoek bent en vooraleer je het wilt aanschaffen zoek eerst informatie er over op vooraleer je plasticizers besteld.

Meest onderzochte chemische stoffen

Er is de laatste jaren veel onderzoeken gebeurd omtrent de veiligheid en het effect van de stof op de mens en het milieu maar ook de overbrenging van ftaalesthers. Doordat sommige laag molecuulgewicht ortho-ftalaten zijn aangemerkt als potentiële hormoonontregelaars kan het gevaarlijk zijn voor mens en milieu. Er zijn ook 2 stoffen die sinds 2015 in Europa verboden zijn genaamd diisobutylftalaat (DIBP) en n-butylbenzylftalaat (BBP). Andere plasticizers hebben geen schade op de gezondheid en hebben daardoor ook geen nadelige effecten. Het wil dus zeggen dat producten waar ftalaten zijn in verwerkt dat ze volledig veilig als je ze normaal gebruikt.

Same Chemicals kan u helpen bij de vraag naar plasticizers.

Delen

Archief


Recente artikelen